לחץ דם 13.02.2025

האם בדיקת לחץ דם בסביבה רועשת טובה כמו בחדר מרפאה שקט?

האם תוצאות מדידת לחץ דם במרחב ציבורי רועש שונות מתוצאות שנמדדות בסביבה שקטה ופרטית?

מדידת לחץ דם. אילוסטרציה

ממחקר חדש שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine, חוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל מדידות לחץ דם בחדר מרפאה שקט וגם בשוק מזון ציבורי בסמוך לבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור.

במסגרת המחקר נמדד לחץ הדם בקרב 108 מבוגרים בשלושה מצבים: בחדר מחקר קליני שקט, בשוק מזון הומה ובשוק תוך שימוש באטמי אוזניים.

גיל המשתתפים הממוצע היה 56 שנים, 45% מהם היו עם לחץ דם סיסטולי של לפחות 130 מ"מ כספית. רובם (59%) היו גברים. רמות הרעש נעו בין 74 דציבלים בשוק ל-37 דציבלים במשרד.

מהנתונים עולה כי מדידות לחץ דם סיסטולי עמדו בממוצע על 128.9 מ"מ כספית במרפאה, 128.3 מ"מ כספית בעת השלמת המדידה בשוק הומה ו-129 מ"מ כספית בעת מדידת לחץ הדם בשוק הומה תוך שימוש באטמי אוזניים.

לחץ הדם הדיאסטולי הממוצע עמד על 74.2 מ"מ כספית בחדר מרפאה שקט, 75.9 מ"מ כספית בשוק הומה ו-75.7 מ"מ כספית כאשר המדידה הושלמה בשוק הומה תוך שימוש באטמי אוזניים.

החוקרים כותבים כי ההבדלים במדידות לחץ דם במרחב ציבורי רועש לבין משרד מרפאה שקט, כפי שמומלץ בהנחיות, היו קטנים וחסרי חשיבות קלינית. הם קובעים  כי מאחר שההבדלים שנמצאו אינם בעלי משמעות קלינית, ניתן לשקול שימוש במרחבים ציבוריים לבדיקות סקר של יתר לחץ דם.

מקור:

Ann Intern Med, Jan 28, 2025

נושאים קשורים:  לחץ דם,  מדידת לחץ דם,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו