במחקר פרוספקטיבי, חוקרים בחנו האם רמות של HS-TNTי(High Sensitive Troponin T) ו-NT-ProBNPי(N-terminal Brain Natriuretic Peptide) יכולות לחזות אירועים לבביים לאחר טיפול בהקרנות בחולי סרטן הוושט על ידי הערכת השינויים תלויי המינון שלהם.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Radiotherapy and Oncology, החוקרים שאפו לבחון האם רמות מוגברות של HS-TNT ו-NT-ProBNP לאחר טיפול קרינתי קשורות למינון ויכולות לחזות אירועים לבביים קליניים.
החוקרים אספו דגימות דם מ-87 חולי סרטן הוושט במהלך ואחרי הקרנות כדי לנטר את רמות HS-TNT ו-NT-ProBNP ואת המתאם שלהם עם נקודות קצה של רעילות קלינית ופרמטרים של נפח מינון הקרינה.
מתוצאות המחקר עולה כי רמות HS-TNT בסוף הטיפול נמצאו בקורלציה עם מינון הלב הממוצע (p=0.02), בעוד שעלייה ברמות NT-ProBNP נמצאו בקורלציה עם מינון הריאות הממוצע (p=0.01). בנוסף, המהלך של רמות HS-TNT ו-NT-ProBNP היה שונה באופן מובהק בין מטופלים שפיתחו אירועים לבביים חדשים לאלה שלא עשו זאת (HS-TNT p < 0.001, NT-ProBNP p < 0.01).
החוקרים סיכמו כי מתאמים מובהקים בין סמנים ביולוגיים ומינון קרינה, כמו גם נקודות קצה של רעילות קלינית, מצביעים על כך ש-HS-TNT ו-NT-ProBNP יכולים להיות תוספות חשובות למודלים של NTCP לחיזוי אירועים לבביים. ממצאים אלה עשויים גם לתרום להבנת המנגנונים מאחורי רעילות לבבית הנגרמת על ידי קרינה בחולי סרטן הוושט.
מקור:
תגובות אחרונות