מטרת המחקר היתה לזהות את המאפיינים המקושרים לטיפול יתר עבור ילדים עם שדרה שסועה המתייצגים עם חשד לדלקת בדרכי השתן (Urinary Tract Infection - UTI) באמצעות שימוש בקריטריוני האבחנה של UTI בילדים עם שדרה שסועה.
עוד בעניין דומה
מחקר סקירה רטרוספקטיבי זה כלל ילדים עם שדרה שסועה (בגילאים עד 21 שנים) שנבדקו במחלקה לרפואה דחופה (Emergency Department - ED) במרכז רפואי יחיד, אשר זקוקים לסיוע בריקון שלפוחית השתן ועבורם יש תוצאות מבדיקת שתן (Urinalysis - UA).
התוצא העיקרי שנבדק היה שכיחות של טיפול יתר, אשר הוגדר כקבלת אנטיביוטיקה עבור חשד ל-UTI ללא עמידה בקריטריונים של UTI בנבדקים עם שדרה שסועה (לפחות שני תסמינים של דרכי השתן, תאי דם לבנים בשתן וצמיחה של מעל 100,000 יחידות יוצרות מושבות למ"ל).
החשיפה העיקרית שנבדקה היתה האם היו קריטריונים זמינים בעת הביקור ב-ED (לפחות שני תסמינים של דרכי השתן והימצאות תאי דם לבנים בשתן) שבגינם הוחל טיפול אנטיביוטי.
תוצאות המחקר הדגימו כי מתוך 236 ביקורים ב-ED, שיעורי טיפול יתר עמדו 80% בהם ניתן טיפול אנטיביוטי ללא צורך (47% מכלל העוקבה). הימצאות תאי דם לבנים בשתן עם פחות משתי תסמינים של דרכי השתן נמצא כגורם העיקרי המקושר לטיפול יתר (יחס סיכויים של 9.6). מוצא אתני לבן לא-היספני של הנבדקים נמצא קשור לירידה בסיכון לטיפול יתר (יחס סיכויים של 0.3).
מסקנת החוקרים היתה כי טיפול יתר הינו שכיח במקרים של חשד ל-UTI בילדים עם שדרה שסועה. הימצאות תאי דם לבנים בשתן, סימן שאיננו מסוים ל-UTI באוכלוסיה זו, נמצא כגורם העיקרי שהביא לטיפול יתר.
תסמינים מהווים אבן פינה לאבחנה של UTI עבור ילדים עם שדרה שסועה ועל כן חשוב למנות את התסמינים באופן מסודר על מנת לקבל החלטה מושכלת בנוגע להתחלת טיפול אנטיביוטי.
מקור:
תגובות אחרונות