אוסטאוסרקומה 15.02.2024

יעילות מודל למידה עמוקה לפרוגנוזה של אוסטאוסרקומה

האם צפיפות תאי גידול המוערכת באמצעות מודל למידה עמוקה (DLM) משקפת את הפרוגנוזה של אוסטאוסרקומה לאחר כימותרפיה?

אוסטאוסרקומה. הדמיה: שאטרסטוק

פרוגנוזה לאחר כימותרפיה ניאו-אדג'ובנטית (NAC) לאוסטאוסרקומה ניתנת לחיזוי בדרך כלל באמצעות הערכות ידניות של שיעור נמק. עם זאת, שיעורי הנמק המתקבלים בהערכות אלו אינם ניתנים לשחזור ואינם משקפים כראוי תגובות תאים בודדות.

החוקרים ביקשו לבחון האם צפיפות תאי גידול קיימא המוערכת באמצעות מודל למידה עמוקה (DLM) משקפת את הפרוגנוזה של אוסטאוסרקומה.

71 חולים הוכללו במחקר. בתחילה, ה-DLM הוכשר לזהות תאי גידול ברי קיימא ולאחר מכן חישב את הצפיפות שלהם. המטופלים חולקו לקבוצות צפיפות תאי גידול גבוהים ונמוכים בהתבסס על מדידות DLM, וניתוח הישרדות בוצע כדי להעריך הישרדות ספציפית למחלה והישרדות ללא גרורות (DSS ו-MFS בהתאמה). קבוצת צפיפות תאי הגידול הגבוהה הציגה DSS גרועים יותר (p = 0.023) ו-MFSי(p = 0.033).

החוקרים הסיקו כי צפיפות קיימא שהוערכה על ידי DLM הראתה ריבוד נכון של קבוצות פרוגנוזה. לכן, שיטת הערכה זו עשויה לאפשר ריבוד מדויק של הפרוגנוזה בחולי אוסטאוסרקומה המטופלים ב-NAC.

מקור:

Kawaguchi, K., Miyama, K., Endo, M. et al. Viable tumor cell density after neoadjuvant chemotherapy assessed using deep learning model reflects the prognosis of osteosarcoma. npj Precis. Onc. 8, 16 (2024). https://doi.org/10.1038/s41698-024-00515-y

נושאים קשורים:  DLM,  NAC,  אוסטאוסרקומה,  פרוגנוזה,  מחקרים,  למידה עמוקה
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו