בימקיזומאב (BKZ), נוגדן IgG1 חד שבטי המעכב באופן סלקטיבי את אינטרלוקין (IL)-F17, בנוסף ל-IL-17A, הדגים יעילות טובה יותר מאינבו בחולי דלקת חוליות מקשחת (axSpA: axial spondyloarthritis) עם עדות הדמייתית (r-axSpA) וללא עדות הדמייתית (nr-axSpA) בבחינת יעילות שנערכה בשבוע 16 לטיפול.
עוד בעניין דומה
כעת, במחקר שממצאיו פורסמו בכתב-העת Annals of the Rheumatic Diseases, מטרת החוקרים היתה לדווח על היעילות והבטיחות של הטיפול עם BKZ בשבוע 52 לטיפול. החוקרים ערכו את המחקרים כפולי-הסמיות ומבוקרי האינבו BE MOBILE 1י(nr-axSpA) ו-BE MOBILE 2י(r-axSpA) אשר כללו תקופת ניסוי למשך 16 שבועות, ואחריה תקופת אחזקה למשך 36 שבועות. החל משבוע 16 למחקר כלל החולים טופלו עם BKZ אשר ניתן באופן תת עורי, במינון 160 מיליגרם כל 4 שבועות.
מתוצאות החוקרים עולה כי השיפורים ב-Assessment of SpondyloArthritis International Society ≥40% תגובה לעומת אינבו (תוצא ראשוני), Ankylosing Spondylitis Disease Activity Score, רמות החלבון מגיב C ברגישות גבוהה (high-sensitivity C-reactive protein) והדלקת ב-MRI של מפרקי העצה והכסל (sacroiliac joints)/ החוליות אשר נצפו בשבוע 16, המשיכו גם לשבוע 52 בקרב המטופלים שהוקצו באקראי ל-BKZ. כמו כן, בשבוע 52 למחקר, תגובות המטופלים שהחליפו מאינבו ל-BKZ בשבוע 16 היו דומות לאלו שנצפו בקרב המטופלים שהוקצו באקראי ל-BKZ.
עוד עולה מתוצאות החוקרים כי בשבוע 52 דווחו ≥1 תופעות לוואי בעקבות הטיפול (TEAEs: treatment-emergent adverse events) בקרב 183 (75.0%) ו-249 (75.5%) חולים עם nr-axSpA ו-r-axSpA, בהתאמה.
TEAEs חמורות אירעו בקרב 9 (3.7%) חולים עם nr-axSpA ו-20 (6.1%) חולים עם r-axSpA. קנדידה בחלל הפה היתה הזיהום הפטרייתי השכיח ביותר (nr-axSpA: 18 (7.4%); r-axSpA: 20 (6.1%)). אובאיטיס אירעה בקרב שלושה (1.2%) ושבעה (2.1%) חולי nr-axSpA ו-r-axSpA, ומחלת מעי דלקתית אירעה בשניים (0.8%) ושלושה (0.9%).
לסיכום, תוצאות החוקרים מדגימות כי חולי axSpA מסוגים שונים הראו יעילות מתמשכת בעקבות עיכוב כפול של IL-17A ו-IL-17F עם BKZ אשר נשמרה עד לשבוע 52 למחקר. כמו כן, פרופיל הבטיחות של BKZ תאם לזה שנצפה בעבר.
מקור:
תגובות אחרונות