בדיקות של כלמידיה טרכומטיס וניסריה גונוראה מחוץ לאיברי המין (רקטלי ומהלוע) מעלות את שיעור הזיהוי של זיהומים בהשוואה לבדיקות גניטליות בלבד.
עוד בעניין דומה
ה-CDC ממליץ לגברים המקיימים יחסי מין עם גברים לבצע בדיקות סקר לכלמידיה טרכומטיס וניסריה גונוראה אחת לשנה ובדיקות סקר נוספות לנשים ולטרנסג׳נדרים או לפרטים מכל המגדרים אשר מדווחים או נחשפים להתנהגויות מיניות מסוימות.
מטרת המחקר שממצאיו תוארו בכתב העת Sexually Transmitted Diseases היתה להעריך את הזמינות של בדיקות כלמידיה וגונוראה מחוץ לאיברי המין בשש מדינות עם שיעור הדבקה גבוה.
במחקר הפרוספקטיבי נערכו ראיונות טלפוניים בעזרת מחשב ב-873 מרפאות בין יוני 2022 לספטמבר 2022. הראיונות נערכו באמצעות שאלון חצי מובנה שכלל שאלות סגורות הקשורות לזמינות ולנגישות לבדיקות כלמידיה וגונוראה מחוץ לאיברי המין.
מתוך 873 המרפאות שנכללו במחקר, בדיקות לכלמידיה וגונוראה הוצעו ב-751 (86.0%) ובדיקות לכלמידיה וגונוראה מחוץ לאיברי המין הוצעו רק ב-432 (57.5%) מרפאות. כמו כן, מרבית המרפאות (74.5%) שהציעו בדיקות לכלמידיה וגונוראה מחוץ לאיברי המין לא הציעו את הבדיקות הללו אלא אם המטופלים ביקשו בעצמם או דיווחו על תסמינים.
חסמים נוספים לנגישות למידע לגבי בדיקות זמינות לכלמידיה וגונוראה כללו חוסר מענה טלפוני של המרפאות, ניתוק השיחה או חוסר רצון או יכולת לענות על שאלות.
ממחקר זה עולה כי למרות שישנן המלצות של ה-CDC המבוססות על ראיות, הזמינות והנגישות לבדיקות כלמידיה וגונוראה מחוץ לאיברי המין אינן גבוהות. מטופלים אשר רוצים לבצע בדיקות לכלמידיה וגונוראה יכולים להיתקל בחסמים כגון עמידה בקריטריונים מסוימים או חוסר יכולת לגשת למידע לגבי זמינות של בדיקות אלו.
תגובות אחרונות