טיפול נאו-אדג'ובנטי 23.01.2022

תגובה טובה לטיפול נאואדג'ובנטי בקרב חולים עם גידול קיבה או GEJ בשלב מקומי, MSI-H

בכנס ASCO GI אשר מתקיים החודש (ינואר) הוצגה עבודה NEONIPIGA המתארת תגובה טובה לטיפול טרום ניתוחי אימונותרפי בקרב חולים עם גידולי קיבה או GEJ שהם MSI-H

NEONIPIGA היא עבודה צרפתית פאזה 2 אשר בחנה יעילות טיפול טרום ניתוחי במשלב איפילומומאב+ניבולומאב, כריתת הגידול הראשוני, וטיפול אדגובנטי בניבולומאב בחולים עם סרטן קיבה או GEJ בשלב מקומי. מטרת המחקר הראשונית היתה נסיגה פתולוגית מלאה של הגידול.

סכמת המחקר:

בכנס הוצגו תוצאות של 32 המטופלים הראשונים. 72% גברים, גיל ממוצע 65 (טווח 40-84), למחציתם גידול קיבה ולמחציתם גידול GEJ. ל-68% לא נמצאה מוטציה גרמינלית בגנים של חלבוני MMR (כלומר הם היו sporadic MSI).

27 חולים קיבלו את מלוא הטיפול הנאואדגובנטי שתוכנן, חולה אחד קיבל 5 טיפולים מתוך 6 מתוכננים, 2 חולים קיבלו 2 טיפולים ועוד 2 חולים קיבלו 2 טיפולים נאואדגובנטים בלבד.

3 חולים לא נותחו – אחד בשל התקדמות המחלה והופעת גרורות, ו-2 סירבו. 29 חולים נותחו, ו-25 קיבלו טיפול אדגובנטי (10 טרם השלימו את הטיפול האדגובנטי בעת הצגת התוצאות).

מתוך 29 החולים שנותחו – ב-100% הושגה כריתה מלאה בשוליים נקיים R0, בקרב 58.6% נצפתה נסיגה מלאה של הגידול בפרפרט הניתוחי Pathological complete response, ובקרב 21% לא נצפתה תגובה משמעותית לטיפול הטרום ניתוחי.

לא נצפה שיעור גבוה הצפוי של תופעות לוואי או סיבוכי ניתוח. במעקב של שנה – חולה אחד נפטר 3 ימים לאחר הניתוח, ובחולה אחד נצפתה, כאמור, התקדמות המחלה. בעת איסוף הנתונים – 31 חולים בחיים מתוכם 30 ללא עדות למחלה פעילה.

החוקרים סיכמו מסקנותיהם בדברים הבאים: תוצאות המחקר מעלות את השאלה האם ניתן לדחות או להימנע מהניתוח עבור חלק מהמטופלים עם גידול קיבה/GEJ עם MSI-H במידה והטיפול האימונותרפי מראה יעילות.

מחקר זה מצטרף למחקרים נוספים שדיווחו על הצלחת הטיפול האימונותרפי בקרב חולים עם ממאירויות מעי MSI-H בשלב מקומי.

מקור:

Neoadjuvant nivolumab plus ipilimumab and adjuvant nivolumab in patients (pts) with localized microsatellite instability-high (MSI)/mismatch repair deficient (dMMR) oeso-gastric adenocarcinoma (OGA): The GERCOR NEONIPIGA phase II study.

Neoadjuvant Nivolumab Plus Ipilimumab and Adjuvant Nivolumab in Localized Deficient Mismatch Repair/Microsatellite Instability-High Gastric or Esophagogastric Junction Adenocarcinoma: The GERCOR NEONIPIGA Phase II Study. Journal of Clinical Oncology

נושאים קשורים:  טיפול נאו-אדג'ובנטי,  גידולי קיבה,  אימונותרפיה,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו